Politický život niekoho baví, iní majú k nemu odpudzujúci vzťah. Odpudenie môže spôsobovať aj to, že myslíte len na to, koľko jednotliví politici mesačne zarábajú. Závidíte im, no nechceli by ste byť v politike. Chceli by ste mať také zamestnanie, kde budete zarábať primerane k vašim potrebám i k potrebám vašej celej rodiny. Také zamestnanie sa ťažko hľadá. Politici vidia len to, že v Bratislave sa žije skvelo a aj platy sú na veľmi vysokej úrovni. Nevedia však, že v iných mestách alebo na dedinách je problém s nízkymi platmi a vôbec s nájdením si vhodného primeraného zamestnania. Žijete aj vy mimo Bratislavy?

 

rodina

 

V Bratislave by ste v rovnakom zamestnaní zarobili aj štyrikrát viac ako máte vo vašom meste. Je tomu tak. Nič s tým však nespravíte. Ste radi, že máte stále zamestnanie, do ktorého môžete pravidelne chodiť. Zarábanie peňazí je však nutné. Štát by sa taktiež mal postarať aj o obyvateľov, ktorí nežijú a nepracujú v Bratislave. Koľkí dochádzajú za prácou aj mimo svojho bydliska či dokonca mimo svojho regiónu? Aj z Nitry mnoho ľudí chodí do zamestnania až do Bratislavy. Keby sa žilo dobre, ľudia by len tak neodchádzali od svojej rodiny ďalej ako by sa patrilo.

 

peniaze

 

Chceli by ste žiť spokojne tak, ako by vám to vyhovovalo? Niektorým ľuďom sa to nedarí, aj keď veľmi chcú. Potrebujú si zariadiť život aj s nízkym príjmom alebo z dávkami od štátu. Len sa pozrite na slobodné mamičky s deťmi alebo na seniorov. Štát by na nich mal myslieť a porozmýšľať nad vhodným riešením, aby aj takáto skupina obyvateľov žila primeraným a spokojným životom. Politici však dávajú peniaze na iné oblasti, ktoré nie sú potrebné k životu. Je to hlavne na výskum alebo šport, kde naozaj tie peniaze nie sú až také prioritné. Zdravotníctvo je na lepšej úrovni, čo prospieva aj bežným ľuďom. Zameranie sa na určité oblasti v politike by bodlo viacerým ľuďom.

Netradičné bývanie

13. 11. 2023