Koberce v interiéri boli kedysi využívané na udržanie tepla v domácnostiach a bytoch. Istý čas ich nahradili parkety a dlažba. Ako je to dnes? Koberce nestratili nič zo svojho ,,lesku,,. Istý čas prišiel boom, ktorý vyzdvihoval priestor bez kobercov. Nahradili ich parkety, ktoré priestor opticky zväčšovali a vytvárali dojem elegancie. Nemusíte sa ale vzdať svojho sna o mäkkej a na dotyk príjemnej podlahe. Dizajnový majstri spravili z kobercov, ktoré boli skôr úžitkové ako estetické, mimoriadne efektné doplnky interiéru. Viete aký koberec si zvoliť do priestorov bytu? Farba koberca by mala dotvárať ducha priestoru.

koberec

V bielych priestoroch je peknou kombináciou škála púdrových farieb, ktoré pekne zapadajú do konceptu. Ak ste ale priekopníkom a nebojíte sa zmeny, skúste siahnuť po tmavých farbách. Tie priestor opticky zväčšia a výrazom upútajú pozornosť. Ak máte koberec v priestore, kde sa ľahko nosí nečistota, napríklad vo vstupnej chodbe, siahnite po kombinácii farieb. V reliéfe sú drobné nečistoty takmer neviditeľné. Pre milovníkov pohodlia a oddychu, odporúčame siahnuť po kobercoch s vysokým vlasom. Tieto koberce sú nielen prvkom dizajnu, ale aj priestorom pre príjemné teplo a pocit mäkkej perinky pod nohami. Tento typ kobercov je vhodný do obývacích priestorov a spální.

spálňa

Nie je nič pohodlnejšie ako sedenie v kresle s mäkkým kobercom pod nohami. Okrem toho, tieto koberce sú častejšie menších rozmerov a preto je jednoduché doladiť ich farbu, podľa aktuálnej výzdoby interiéru. V lete sú to sýte farby, alebo naopak dominuje biela. V jesenných mesiacoch krásne vyniknú žlté tóny alebo škála oranžovej až vínovo – červenej. Do priestorov detských izieb patria koberce, ktoré hrajú farbami. Často sú to koberce s obrázkami. Pre dievčatá nájdeme koberce s motívom princezien alebo zvieratiek. Pre chlapcov zasa koberce s mestom a cestami. Takto dokážeme spojiť príjemné s užitočným. Deti sa môžu na koberci hrať, šoférovať autá ale zároveň ich chránia od chladnej dlážky. Pre jednoduchšie čistenie odporúčame koberce s nízkym vlasom. Ich údržba a čistenie sú jednoduchšie ako pri kožušinových kobercoch.

Netradičné bývanie

13. 11. 2023